• 102G, Stiv Naumov Street, 1000 Skopje
 • +389 (0)78 402 762

Event Details

Ex utamur fierent tacimates duis choro an

Lorem ipsum dolor sit amet, ius minim gubergren ad. At mei sumo sonet audiam, ad mutat elitr platonem vix. Ne nisl idque fierent vix.

Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Системски НЛП Коучинг – Бизнис вебинар

3 јуни, 2020 @ 11:30 AM - 1:00 PM

Системскиот пристап е високо ориентиран кон резултати, промовирајќи развој на нови стратегии за размислување и постапување што се всушност спротивни на решавање проблеми и минати судири. Насочен е кон проширување на рамката на поединецот за согледување на организацијата.

За кого е наменет овој Системски НЛП коучинг вебинар:

За раководители, лидери, извршни директори … 

Центарот за Бизнис Психологија, Системски НЛП е единствениот во Југоисточна Европа кој што во својата работа, континуирано и успешно го применува системскиот пристап во секаков вид на тренинзи и коучинг програми.

Како може Системскиот НЛП Коучинг – индивидуален, тимски и организациски, да ви помогне во справување со секојдневните предизвици во организацијата и какви резултати може да очекувате?

Искуството од досегашното работење со голем број на компании покажа дека резултатите што се добиваат се следните:

 • Преку практичните вежби добивате јасен и прецизен увид на вашиот тимски и организациски систем, динамиките и заплетите на истиот, кои што влијаат врз однесувањето на поединецот, начинот на справување со передизвици, решавање на конфликти, агилност и креативно размислување;
 • Откривањето, разбирањето и решавањето на несвесните обрасци, во било кој вид системски однос, создава значителна промена во перцепцијата, однесувањето и дејствувањето. Овие динамики не можат да се решат без да се разбере динамиката на групата, системот.
 • Со идентификување на заплетите во тимскиот и организацискиот систем, фокусот се префрла од поединецот кон поширокиот систем, што обезбедува развој на самосвесност и емоционална интелигенција.
 • Го зајакнува целиот организациски систем и ја поттикнува колективната поврзаност, кохезија
 • Учесниците освестуваат дека однесувањето е резултат на личните системски динамики од кои потекнуваат и дека истото е прилагодливо во зависност од ситуацијата во која се наоѓаат. Всушност несвесното однесување станува свесно и е личен избор.
 • Системскиот НЛП коучинг нуди едноставни начини да се набљудуваат процесите од поширока системска рамка и со тоа ја поттикнува креативноста во изнаоѓање на решенија за било кој предизвик.

 Слушнете примери од пракса, споделете ваши и дознајте како Системскиот НЛП коучинг може да ви помогне во разрешување на сите ваши предизвици.

Зошто е важно да го вклучите системскиот пристап во начинот на кој што го менаџирате тимот?

 • Системскиот пристап бил развиен со цел да се смени фокусот од индивидуата кон поширокиот систем, и од таа перспектива да го поддржи нејзиниот развој, лидерството и организациската виталност во сите типови на системи, лични или корпоративни.
 • Пристапот е практичен и интерактивен, фокусиран на внатрешните процеси на тимот или на обрасците што се одвиваат помеѓу членовите на тимот.
 • Системските динамики не одговараат на проценки на личност, тимски профили и други модели. Тие се позади сите рационални интервенции и бараат да бидат откриени само преку практична системска интервенција.
 • Работејќи само на личноста може да се отстрани симптомот, но динамиката која што припаѓа на ниво на систем едноставно повторно ќе се појави и ќе биде изразена во друг контекст.

Системскиот НЛП Коучинг, поради нелинеарното размислување и системската интервенција, овозможуваат нови извори и решенија за разрешување на секаков вид на лична, тимска или организациска динамика.

Како да го пријавите вашето учество?

Линкот за регистрација со кој можете да учествувате на Системски НЛП Коучинг – Бизнис вебинар на 03 јуни 2020 година е:

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_WkpMfjBITtSeGDDWR5fOGw

Места има за 100 учесници.

Затоа побрзајте и резервирајте го вашето место.

Details

Date:
3 јуни, 2020
Time:
11:30 AM - 1:00 PM